Джейсън Момоа ще продуцира и напише сценарий за чисто нов сериал за Apple TV+, наречен "Chief of War". След "Аквамен", "Игра на тронове" и "Дюн" сега 42-годишният актьор ще участва и като актьор в новата поредица на стрийминг платформата.

Момоа ще продуцира и ще напише сценария на поредицата. В тази задача ще му помага Томас Паа Сибет, с когото актьорът вече си сътрудничи по сценария на предстоящия игрален филм "The Last Manhunt".

Филмът ще се фокусира върху колонизацията и обединението на Хавайския архипелаг от гледна точка на коренното население на островите.

Бившият съпруг на Лиза Бонет, който е хаваец, ще играе главния герой на историята. Засега не е разкрита дата на заснемане или излъчване, пише още БГНЕС.

Това е втората поредица на Apple, продуцирана от Джейсън Момоа. В момента той участва в "See" - постапокалиптично бъдеще, в което почти всички живи хора са загубили зрението си.

Той участва и в продължението на "Аквамен", като втората част на поредицата ще излезе на екран в САЩ на 17 март 2023 г. Снимките на "Аквамен 2", които приключиха през декември 2021 г., причиха травми и белези на Джейсън Момоа.