Ако преди 30-40 години някой беше споделил идеята за Джеймс Бонд като жена, феновете на британския агент щяха да са в шок, Шон Конъри (оригиналният Бонд) щеше да се изсмее, а Иън Флеминг (авторът на книгите) щеше да се обърне в гроба. През последните години обаче темата за това дали е възможно жена да влезе в популярния образ беше много обсъждана и то съвсем сериозно.

Шон Конъри е оригиналният Джеймс Бонд
Снимка: Getty Images

Според Барбара Броколи, продуцентката на поредицата за 007, това никога нам да стане: „Не е задължително да е бял, но със сигурност е мъж“, каза тя пред „Variety“. „Вярвам, че трябва да създаваме нови женски персонажи – силни женски образи. Нямам никакъв интерес да вземам мъжки персонаж и да го дам на жена да го играе. Смятам, че жените могат да са много по-интересни.

Барбара Броколи - продуцентка на поредицата за Джеймс Бонд
Снимка: Getty Images

Всъщност точно по този начин подходиха създателите на филма към най-новата част. В 25-ия филм за Джеймс Бонд ролята на Бонд се изпълнява отново от Даниел Крейг, но той си партнира с жена, която е заела неговото място като агент 007 след пенсионирането му от тайните служби.

Това никак няма да се хареса на някои хора, които от години настояват наследникът на Крейг в ролята да е жена. През годините шестима актьора са играли образа на Бонд и няма причина да не може да бъде поверен и на жена.

След като главната роля в сериала "Доктор Кой" беше поверена на жена, рейтингът на сериала падна
Снимка: Getty Images

Все пак практиката показва, че това може и да е грешно решение. Преди време Доктор Кой, един от най-обичаните персонажи в британската телевизия, стана жена. Подобно на Джеймс Бонд, в ролята на Доктора също са влизали няколко актьора. В последните два сезона Доктор Кой е жена и ролята се изпълнява от актрисата Джоди Уитакър. След промяната рейтингът на сериала рязко падна и повече от милион зрители спряха да гледат сериала.

Възможно е Идрис Елба да е следващият Джеймс Бонд
Снимка: Getty Images

Почти сигурно обаче е, че следващият Джеймс Бонд ще е чернокож. Много от феновете на поредицата се надяват да видят в главната роля Идрис Елба. Актьорът, когото последно гледахме в ролята на Макавити в мюзикъла „Котките“, призна, че иска да е Джеймс Бонд, но единствено ако бъде избран заради актьорските си способности, а не заради цвета на кожата си.

Все още можем само да предполагаме кой ще е следващият Джеймс Бонд, тъй като засега единственото сигурно е, че Даниел Крейг овакантява мястото след новия филм, който тръгва по кината през април, а началната песен ще бъде изпълнена от Били Айлиш: