В предаването "Тази неделя" Алекс Сърчаджиева и Деси Бакърджиева коментираха с водещата Петя Дикова предстоящата церемонията на наградите "Оскар", прекаляването с пластичните операции и изхвърлянето на боклуци сред природата.

Тази година Академията предостави възможността на зрителите да гласуват за най-добрия филм на годината, който да получи признание на церемонията по връчване на златните статуетки. Много хора от цял свят, включително и Деси Бакърджиева, са се опитали да гласуват в платформата на "Оскар"-ите. Но са останали разочаровани, когато са разбрали, че право на глас имат само хората, намиращи се на територията на Америка. 

Втората новина около престижните филмови награди е, че тази година на церемонията ще има три водещи с цел никой да не бъде дискриминиран.

Друга важна тема днес в рубриката "Искам да кажа" бяха опасните последици, които крият естетичните процедури. Пример за това е обезобразяването на супермоделът Линда Еванджелиста.

"Това е много страшно нещо. И младите, и малките момичета трябва да обърнат внимание на тази тема. Те трябва да разберат, че не е хубаво да се прекалява", каза Алекс Сърчаджиева.

"Всеки е красив в очите на влюбения", допълни я Деси Бакърджиева.

Алекс Сърчаджиева влезе в ролята на репортер и сподели видео от замърсени тревни площи по пътя Варна - Бургас. 

"Няма страна, в която да можеш да караш ски и след три часа да си на плажа. Всичко това ние го рушим по безумен начин. Страшно е. На това ли ще научим децата си?", пита възмутената актриса. 

"Когато едно дете види, че родителят му си изхвърля боклука през колата, то също ще го направи", допълни Деси Бакърджиева.

Вижте повече във видеото в сайта на bTV Новините.