Като "свободен" определя избора на всеки да се ваксинира актрисата Алекс Сърчаджиева. Заедно с Деси Бакърджиева в "Тази неделя" те коментираха случая на Новак Джокович в Австралия, рисунките на Тео Ушев, както и темата за детското насилие.

Преди дни световноизвестният тенисист пристигна на континента, за да се включи в Откритото първенство на Австралия, получавайки специално разрешение да играе без поставена ваксина. Властите обаче го задържаха още на летището и в момента той се намира в хотел за мигранти. 

"Всеки има право на избор, но трябва да се спазват законите" - сподели своето мнение по случая Алекс Сърчаджиева. 

"Той не спазва тамошните закони. Ето това е големият проблем. Всеки има право на избор" - изрази мнението си и Деси Бакърджиева.  

През седмицата Сърчаджиева сподели снимка в Инстаграма си, на която се вижда как си поставя бустерна доза ваксина. "Благодаря на доктор Михайлов и прекрасния екип на Александровска болница за професионализма и прекрасното отношение!!!" - написа в профила си тя.

Актрисата сподели, че по повода е получила много негативните коментари и обвинения както от жени, така и от мъже.

"Това е моят социален профил и мога да прави в него каквото си искам. Отдолу получих безобразни коментари, които ме втрещиха - като да си изкопая гроба сама, да отида като Тео Ушев в болница и детето ли ще си ваксинирам" - емоционално разказа актрисата. 

Тя уточни, че никого не агитира да се ваксинира и че хората имат право на избор.  

"Животът си е твой и никой не може да се бърка в него. Всеки има глава на раменете" - уточни Алекс.

Цялото предаване "Тази неделя" гледайте на btvplus.bg