Актрисата Деми Мур, която със сигурност е една от най-големите знаменитости на своето поколение, навърши 60 години вчера. През годините тя си извоюва място в Холивуд и се превърна в една от най-високоплатените звезди в бранша. Спомняме си ролята ѝ през 1997 г. в "Редник Джейн", за която обръсва главата си, "Стриптийз", излязъл година по-рано, или "Margin Call" (2011), където играе единствения женски персонаж.

Но днес 60-годишната звезда е решила да приеме ново предизвикателство - да създаде колекция за марката бански костюми Andie и да моделира собствените си творения за кампанията. Независимо дали в черен бански костюм от една част, тропически принт или триъгълни бикини - Деми Мур сияе. 

В интервю за списание "Пийпъл" миналата година майката на Румър (34 г.), Скаут (31 г.) и Талула (28 г.) говори за отношението си към възрастта. За бившата съпруга на Брус Уилис капсулната колекция Demi Moore x Andie е нещо повече от бански.

Става дума за разчупване на остарелите правила за това какво трябва и какво не трябва да носят жените след определена възраст.

"Трябва да променим схващането, че жените стават по-малко привлекателни с напредването на възрастта", казва тя.

За актрисата приемането на възрастта ѝ е било "освобождаващо". На 60-годишна възраст Деми Мур иска да бъде "определяна не от числото", а от своя "опит".

"Когато си спомням за баба ми на 60 години, тя сякаш вече се беше примирила със старостта. Чувствам се на всяко ниво по-жива и присъстваща от всякога", заявява тя.

Макар че днес Деми Мур е напълно щастлива в кожата си, тя е имала и моменти на съмнение, пише още БГНЕС.

"Вероятно съм от хората, които не винаги са били уверени в тялото си. И мисля, че независимо от всичко, снимането в бански костюм ви прави изключително уязвими. Но се почувствах окуражена и подкрепена, въпреки че трябваше да се справя с промяната на тялото си", казва тя.

Чрез тази кампания Деми Мур се надява, че жените ще бъдат "по-уверени" и ще се чувстват по-красиви в кожата си. 

Вижте повече за Деми Мур в следващото видео: