В края на месец май една от най-големите холивудски легенди, звездата на уестърна и награден с 4 “Оскар”-а като режисьор Клинт Истууд, ще навърши 90 години. Неостаряващият Истууд, който продължава да работи дори на тази забележителна възраст, не желае да празнува остаряването си, а иска да се съсредоточи върху работата си (миналата година излезе филмът му “Случаят Ричард Джуъл”, който беше номиниран за “Оскар”). Децата му обаче нямат намерение да оставят баща си без парти за рождения ден.

Скот Истууд
Снимка: Getty Images

Актьорът от “Отряд самоубийци” Скот Истууд, който е син (и според мнозина абсолютен двойник) на Клинт разкри, че с братята и сестрите му подготвят нещо, за да отбележат юбилея на баща си:

Ще бъде много спокойно и лежерно”, уточни той. “Баща ми не обича рождени дни и постоянно повтаря, че не иска да ги празнува.

Снимка: Getty Images

Партито ще представлява по-скоро голям семеен обяд, на който роднините му ще почетат постиженията на актьора. Няма да пропуснат и тортата:

Определено ще има и торта. Най-вероятно това няма да му хареса, но ние ще донесем.

Истууд се превърна в лицето на дивия запад благодарение на уестърните, в които участва през 60-те години. През 70-те години влезе и в ролята на режисьор и благодарение на това се превърна в едно от най-големите имена в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Истууд е режисьор на филмите “Непростимо” и “Момиче за милиони”, които спечелиха “Оскар”-и за режисура и за филм на годината. Освен тези награди, Клин Истууд има още 7 номинации за най-големите кинонагради.

За съжаление през последните години актьорът сякаш беше забравен в Холивуд. Клинт Истууд е републиканец и подкрепяше Доналд Тръмп за президент, което не е популярно сред повечето холивудски актьори. Заради политическите си убеждения и някои остарели представи за света, Клинт Истууд няколко пъти е бил обвинявам в расизъм и сексизъм.