На 26 и 27 февруари илюзионисти от цял свят се събират в Габрово за деветото издание на най-големия фестивал за илюзия на Балканите – Магична среща „Златна котка“.

Създател и организатор на събитието е Йордан Белев, познат на широката аудитория от участието си във „Фермата“ 6.

„През последните две години нямаше фестивал заради пандемията. През 2020 г. всичко бе организирано, но в последния момент карантината осуети провеждането. Сега се надявам всичко да мине по план“ – сподели пред LadyZone.bg Дани Белев.

Очаква се над 100 магьосници да вземат участие. Тази година специални гости ще бъдат Марио Лопез и Джошуа Джей.

През 2015 г. Марио Лопез спечели първо място на най-големия форум за сценична илюзия FISM. Той е създател на един от най-известните илюзионни трикове в света, по-известен като “Фокуса с цигарите”. 

Джошуа Джей пък е световен шампион за „магия отблизо“. Той фигурира в „Рекордите на Гинес“ със своя номер, при който разпознава картите, изтеглени от 21 души.

Снимка: Магична среща Златна котка

Впечатляващият гала спектакъл ще се състои на 27 февруари от 20:00 ч. в зала “Възраждане” в Габрово. В програмата освен двамата световноизвестни гости и Дани Белев, участие ще вземат още илюзионисти от Нидерландия, Сърбия, Румъния, Гърция, България и, разбира се, тазгодишният носител на приза “Златна Котка”. Кой ще бъде той? Предстои да разберем!

Снимка: Магична среща Златна котка

В програмата на фестивала като лектор ще се включи и Драго Драганов. Той ще предаде на млади таланти своя опит относно сценичното поведение.

Магична среща – „Златна котка“ е най-мащабното магично събитие в България и на Балканите и се реализира с подкрепата на Община Габрово.

Пълната програма на фестивала е тук.