Десетилетия преди да загуби съпругата си Кели Престън от рак на гърдата, Джон Траволта е трябвало да погребе още една своя любима, която починала от същата коварна болест.

Преди повече от 40 години актьорът от „Лице назаем“ губи тогавашната си приятелка Даяна Хайланд, която умира от същото заболяване.

Хайланд също е била актриса, позната с ролите си в „Burke's Law“ (1965) и „Smoky“ (1966). Тя си прави мастектомия 2 години преди да почине, заявява Траволта пред списание „Пийпъл“ през 1977 година, добавяйки, че Хайланд „не знаеше, че ще умре със сигурност, научи го преди 2 седмици.“

Джон Траволта и с 18-години по-възрастната Даяна Хайланд през 1976 година.
Снимка: Getty Images

Когато се запознава с нея, има голяма вероятност това да не се случи. По средата на снимките на „Треска в събота вечер“ Джон Траволта трябвало да се прибере спешно у дома, защото здравето на приятелката му се влошило рязко. Той бил с нея в последния месец от живота й, включително и в момента, когато тя поема последната си глътка въздух.

Тогава холивудският актьор заявява, че никога не е бил по-влюбен в живота си. „Забавлявах се с Даяна толкова, колкото не съм през целия си живот. Най-странното нещо беше малко преди да се срещнем – помислих си, че никога няма да имам успешна връзка. Тя ми каза, че си е помислила същото.“

Тази неделя Траволта изживя още една житейска трагедия, свързана с рака на гърдата – актрисата Кели Престън, с която са заедно от повече от 28 години, почина на 57 години след тайна 2-годишна борба с рака.

„Тя води смела битка с любовта и подкрепата на толкова много хора ", сподели 66-годишният Траволта в Инстарам, като добави, че "любовта и животът й винаги ще се помнят".

Джон Траволта и Кели Престън - 2018 г.
Снимка: Getty Images

Джон Траволта и Кели Престън се женят през 1991 г. и имат три деца заедно. Двамата сключват брак на среднощна церемония в Париж, докато актрисата е бременна с първия им син Джет. През 2000 г. се ражда дъщеря им Елън, а през 2010 г. и вторият им син Бенджамин.

За съжаление през 2009 г. семейството губи 16-годишния Джет, който умира след като получава гърчове в дома си.

Джон Траволта и Кели Престън са участвали в няколко филма заедно, като последният е “Готи” от 2018 г. Всъщност двамата се запознават именно на снимачната площадка през 1988 г., докато снимат филма “Експертите”.