57-годишната актриса Кели Престън, участвала в успешни филми като “Джери Магуайър” и “Близнаци”, почина след дълга битка с рака на гърдата. Това съобщи съпругът ѝ Джон Траволта в социалните мрежи.

С мъка трябва да ви съобщя, че красивата ми съпруга Кели загуби битката с рака, която водеше от две години. Тя се бори смело, благодарение на подкрепата и любовта на толкова много хора. Аз и семейството ми винаги ще сме благодарни на докторите и сестрите, които ѝ помагаха, както и на многото ѝ приятели и любими хора, които бяха до нея.

Джон Траволта и Кели Престън се женят през 1991 г. и имат три деца заедно. Двамата сключват брак на среднощна церемония в Париж, докато актрисата е бременна с първия им син Джет. През 2000 г. се ражда дъщеря им Елън, а през 2010 г. и вторият им син Бенджамин.

Снимка: Getty Images

За съжаление през 2009 г. семейството губи 16-годишния Джет, който умира след като получава гърчове в дома си.

Джон Траволта и Кели Престън са участвали в няколко филма заедно, като последният е “Готи” от 2018 г. Всъщност двамата се запознават именно на снимачната площадка през 1988 г., докато снимат филма “Експертите”.

Снимка: Getty Images

И Кели Престън, като съпруга си Джин Траволта, е последователка на религията “Църква на Сциентологията”, основана от автора на фантастика Л. Рон Хъбърд. След раздялата на Том Круз и Кейти Холмс, Престън и Траволта се превърнаха в най-известната двойка, която следва ученията на Хъбърд. Двамата дори участваха в злополучния филм “Бойно поле Земя” по един от най-известните романи на американския писател.