По данни на Националния статистически институт всяка година над 3000 жени в България чуват страшната диагноза „рак на гърдата“. Това е кошмар, който никой не иска да преживее, но най-лошото, което може да се случи в тази ситуация, е човек да загуби волята си за живот и да се откаже да се бори.

Месец октомври е посветен на борбата срещу рака на гърдата, затова ви припомняме за седем известни жени, които се изправиха срещу болестта и я победиха:

Кристина Апългейт

Снимка: Getty Images

През 2008 г. актрисата, която изпълни ролята на Кели Бънди от сериала „Женени с деца“, съобщи, че е болна от рак на гърдата. Заболяването е било открито само в едната ѝ гърда, но за да е по-сигурна, тя е поискала двойна мастектомия.

Позитивно настроена съм за живота си и се надявам да вдъхновя и други хора, които да са позитивно настроени за своя. Щастлива съм, като забавлявам хората, но още по-щастлива съм, когато им помагам.

Оливия Нютон-Джон

Рита Уилсън

Снимка: Getty Images

Певицата с български корени, която е омъжена за актьора Том Ханкс, беше диагностицирана с рак на гърдата. През 2015 се подложи на двойна мастектомия.

Не съм човек, който гледа назад. Гледам само напред. Просто така действам. Когато приключа с епизод, просто гледам към следващия. Винаги вървя напред.

Джулия Луис Дрейфъс

Кайли Миноуг

Снимка: Getty Images

На 36-годишна възраст австралийската певица беше диагностицирана с рак на гърдата, заради което ѝ се наложи да отложи турнето си. След операция и лечение с химиотерапия, Кайли успя да се излекува и се завърна към музикалната си кариера.

Това, което научих, след като ми поставиха диагнозата и трябваше да лежа на масата за лъчетерапия всяка сутрин в продължение на седем седмици беше, че никой няма да се погрижи за мен, освен самата аз.

Шерил Кроу

 

Кати Бейтс

Снимка: Getty Images

Носителката на „Оскар“ за ролята си в „Мизъри“ Кати Бейтс трябваше да се подложи на двойна мастектомия, след като беше диагностицирана с рак на гърдата.

Нямам гърди, защо да се преструвам, че имам? Това не е толкова важно. Благодарна съм просто, че съм родена във време, в което медицината е напреднала достатъчно, за да мога да оцелея. Чувствам се невероятна късметлийка за това, че съм жива.

Кати Бейтс