По данни на Националния статистически институт всяка година над 3000 жени в България чуват страшната диагноза „рак на гърдата“. Това е кошмар, който никой не иска да преживее, но най-лошото, което може да се случи в тази ситуация, е човек да загуби волята си за живот и да се откаже да се бори.

Месец октомври е посветен на борбата срещу рака на гърдата, затова ви припомняме за седем известни жени, които се изправиха срещу болестта и я победиха:

Кристина Апългейт

Снимка: Getty Images

През 2008 г. актрисата, която изпълни ролята на Кели Бънди от сериала „Женени с деца“, съобщи, че е болна от рак на гърдата. Заболяването е било открито само в едната ѝ гърда, но за да е по-сигурна, тя е поискала двойна мастектомия.

В болницата се смях повече, отколкото когато и да е друг път в живота си. Подигравах се на странните неща, които ми се случваха. Приятелите ми влизаха в стаята с тъжно изражение, а аз ги замерях с нещо и казвах „Стига бе, това не е краят на света!“

Кристина Апългейт

Рита Уилсън

Снимка: Getty Images

Певицата с български корени, която е омъжена за актьора Том Ханкс, беше диагностицирана с рак на гърдата. През 2015 се подложи на двойна мастектомия.

Опитай се да намериш нещо в ежедневието си, което те радва и ти носи щастие. Все още има време да се смееш, животът продължава!

Рита Уилсън

Кайли Миноуг

Снимка: Getty Images

На 36-годишна възраст австралийската певица беше диагностицирана с рак на гърдата, заради което ѝ се наложи да отложи турнето си. След операция и лечение с химиотерапия, Кайли успя да се излекува и се завърна към музикалната си кариера.

Необходима е много работа, необходима е решимост. Трябва да си непоколебима и да се бориш през болката и сълзите и през всички гадни неща, които ти се случват. Обаче не можеш да направиш нищо от тези неща, без да имаш до себе си хора, които да те обичат и подкрепят.

Кайли Миноуг

 

Кати Бейтс

Снимка: Getty Images

Носителката на „Оскар“ за ролята си в „Мизъри“ Кати Бейтс трябваше да се подложи на двойна мастектомия, след като беше диагностицирана с рак на гърдата.

Нямам гърди, защо да се преструвам, че имам? Това не е толкова важно. Благодарна съм просто, че съм родена във време, в което медицината е напреднала достатъчно, за да мога да оцелея. Чувствам се невероятна късметлийка за това, че съм жива.

Кати Бейтс