Джон Траволта публикува пост по повод рождения ден на починалата си съпруга, с който разчувства последователите си. Той сподели нейна снимка от филмовия фестивал в Кан. Красива и усмихната - ето така Траволта иска да си спомня своята съпруга. 

По повода той написа "Честит рожден ден на Кели. Много ни липсваш и те обичаме!".

Припомняме, че съпругата му почина през юли 2020 г. на 57-годишна възраст след двегодишна борба с рак на гърдата.

Двамата с Траволта се запознават на снимачната площадка на комедията "Експертите" през 1989 г. Романтичната им връзка започва през есента на 1991 г. Двойката има три общи деца - син Джет, който умира през 2009 г., дъщерята Ела, на 21 години, и по-малък син Бенджамин, на 10 години.

"Скръбта е индивидуална и преживяването на собствения път е това, което може да доведе до изцеление", каза Траволта за испанското издание Esquire. "Най-важното нещо, което можете да направите, за да помогнете на другия, когато е в траур, е да му позволите да го изживее."

Десетилетия преди да загуби съпругата си Кели Престън от рак на гърдата, Джон Траволта е трябвало да погребе още една своя любима, която починала от същата коварна болест.

Преди повече от 40 години актьорът от „Лице назаем“ губи тогавашната си приятелка Даяна Хайланд, която умира от същото заболяване.

Звездата от „Треска в събота вечер“ не пропуска да почете паметта на починалата си съпруга и на други поводи. В Деня на майката той й благодари за това, че го е дарила с прекрасни деца и отново написа колко много тя липсва на всички.