Благодарение на филми като „Ангелите на Чарли“, „Ах, тази мери“ и „Ванила Скай“ Камерън Диас беше една от най-търсените актриси от началото на века. Нейната кариера обаче приключи неочаквано и (по всичко изглежда) безвъзвратно. След като през 2014 г. Диас участва новата екранизация по мюзикъла „Ани“, актрисата никога отново не прие роля.

В интервю за супермодела Наоми Кембъл, Камерън Диас сподели доколко евентуално завръщане изобщо е възможно.

По принцип не казвам „никога“, но в този случай съм убедена“, каза тя. „Не съм участвала във филм от 2014 г. Това е много време - 6 години. И съм много щастлива от този факт.

Снимка: Getty Images

Актрисата си заслужи 4 номинации за наградата „Златен глобус“ през активните си години. Въпреки това киното не ѝ липса изобщо:

Нямам усещането, че задължително трябва пак да играя и да застана пред камерата. Това не означава, че някой ден няма да го направя, но засега съм много доволна от ситуацията, в която съм.

В началото на годината Камерън Диас стана майка на 47-годишна възраст. И въпреки че това се счита за сравнително късна възраст да родиш, Камерън не съжалява за начина, по който са се стекли събитията:

Страхотно е! Повечето хора го правят обратно – създават деца и семейство когато са млади, а аз го направих през втората половина от живота си. Единствената ми грижа сега е да доживея до 107 години, така че реално нямам грижи.

Снимка: Getty Images

Провокирана от Наоми Кембъл, Камерън опита да си представи какво ще е да се завърне на екрана като по-възрастна жена и вече като майка: „Сигурно ако се върна, хората ще питат коя е тази. Ще мислят, че се е появила някаква нова по-възрастна актриса. Ще видим какво ще се случи. Както казах, не казвам „никога“.“

Дори това завръщане да се случи, то със сигурност няма да е скоро, тъй като актрисата чувства пълно щастие в живота си в момента:

Това е най-хубавото и щастливо време в живота ми. Дори като имам предвид всички неща, които съм преживяла и съм направила като актриса, това, че съм майка, е нещото, с което се гордея най-много в живота си.