В началото на 90-те години телевизионната знаменитост Марта Стюарт, известна с кулинарното си шоу, започва връзка с един от най-големите актьори на Холивуд по това време – сър Антъни Хопкинс. Отношенията им приключват сравнително бързо и по доста странна причина – Марта Стюарт се страхува от Антъни Хопкинс.

Тази седмица в шоуто на Елън Дедженеръс Стюарт си припомни тази история и обясни, че тя е напълно реална.

„Имам голяма и плашеща къща в Мейн, която е заобиколена от стотици акри гора“, разказа тя. „Не можех дори да си представя да заведа Антъни Хопкинс там. Все си го представях как се храни, ако се сещате какво имам предвид.“

Снимка: Getty Images

Всъщност, както Марта Стюарт знае много добре, Антъни Хопкинс е изключително мил човек и тя не е имала основание да се страхува да го покани в дома си. Но също така лицето му се счита за едно от най-плашещите и то само заради едни 16 минути на екрана.

През 1991 г. излиза филмът „Мълчанието на агнетата“, който става хит и днес се счита за класика в киното. Във филма Антъни Хопкинс изпълнява ролята на психопата канибал Ханибал Лектър и прави толкова плашеща и запомняща се роля, че получава награда „Оскар“. За сметка на това днес никой не може да го погледне, без да усети как кожата му настръхва.

Снимка: Getty Images

Марта Стюарт за пръв път спомена, че е излизала с Хопкинс, през 2006 г., но посочи причината за раздялата им едва през 2016 г.

„Не бихте искали някой да ви яде мозъка, докато седите на красивата си маса, нали?“, попита тя тогава, като намекна за една от най-известните сцени от филма „Ханибал“, който е продължение на „Мълчанието на агнетата“. „Вероятно щях да имам много хубави отношения с Антъни Хопкинс, но не можех да забравя Ханибал Лектър.“

Снимка: Getty Images

Въпреки че ролята на Ханибал Лектър е най-запомнящата се в кариерата му, Антъни Хопкинс участва в още много успешни филми. През 2021 г. получи наградата „Оскар“ за втори път и стана най-възрастният актьор, който някога я е получавал.