58-годишната актриса Брук Шийлдс има дъщери Роуън (20 г.) Гриър (18 г.) от 60-годишния режисьор Крис Хенчи, като сподели, че често отиват на почивка само като двойка, но няма "никакво облекчение" от тревогите ѝ за децата.

"Когато отидеш на почивка, мислиш само за това къде са и какво правят. Сякаш наистина няма никакво облекчение", споделя тя пред "Пийпъл".

"Хората сякаш си казват: "О, ще бъде страхотно! Само когато започнат да ходят сами, няма да се налага да ги водиш навсякъде. Тогава ще ходят навсякъде и ще се притесняваш да не паднат от стълбите, в басейна и по улицата, а след това ще са самостоятелни", допълва актрисата.

Снимка: Getty Images

Звездата от "Майката на булката" отбеляза също, че всеки път, когато си мисли, че ще спре да се тревожи, просто намира други неща, за които да се тревожи, защото раждането ѝ е дало емоционален "костюм на майка", който да носи.

"И на всяка крачка си мислиш, че това ще бъде облекчение. И тогава цял набор от нови притеснения просто те фрасва право в лицето", споделя още тя.

Снимка: Getty Images

Домът на актрисата от "Синята лагуна" скоро ще стане по-празен, тъй като най-малкият ѝ син ще замине за колеж, като тя признава, че "не е готова" изведнъж да остане без децата, които е отгледала.

"Не съм готова. Мислех, че ще ми олекне, но не знам. Ще видя дали ще е така, когато се случи. Но мисълта, че вече няма да живея 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата в къщата с тези хора, които съм отгледала, ми е просто много чужда... Все едно отивам на напълно непознато място!", казва тя.