Бракът – юридически договор или съюз по любов? Защо през последните 20 години в България се налага тенденцията на т.н. фактическо съжителство на свободни начала и какво кара над 50% от младите хора в Европа да го предпочитат пред сключването на брак?

Тази неделя ще спорим доста разгорещено за това повече дава или повече взема от любовта „подписът”, и променят ли се отношенията между мъжа и жената след него?  Дали любовта има нужда да се доказва чрез документи, договори и свидетелства и дали голяма част от двойките не сключват брак само заради административната сигурност на децата си?

Ива Дойчинова: Бракът е институция, а любовта емоция.

Юлияна Дончева: Това, че със Стъки сключихме брак по никакъв начин не е променило нашата любов и взаимооотношения, бих казала точно обратното: тази сигурност, която имам в момента ме прави още по-щастлива и още по-спокойна. Нямам нужда от свободата на фактическото съжителство.

Гери Дончева: Бракът е израз на уважение, а това, че живееш с някой на свободни начала, означава, че не ти стиска да поемеш отговорност, да се отдадеш на този човек и да му кажеш - и в добър и в лош момент аз съм с теб”.

Людмила Филипова пък разсмива много приятелките си т.н. „бракодържач”, който олицетворява смехът - основа на щастливия брак според  Люси.

Какво е любовта за актьорът Ники Сотиров? Би ли сключил брак отново с Мадлен Нидал Алгафари, ако сега пред него стоеше тази алтернатива? Ще отиде ли след няколко години бракът в археологическия музей или желанието да се видиш в бяла рокля ще бъде вечно?

За да видите всичко това, заповядайте ни на гости тази неделя, от 12:30 часа, във „Високи токчета” по bTV.

Вече можете да ни гледате и по bTV Lady – всяка сряда от 15:00 часа.