Историята на актрисата Олга Куриленко, която скоро ще видим в сериала "D'argent et de sang" ("Пари и кръв", бел.ред) на Canal+ разказа пред "Paris Match" и за травмиращото си преживяване на снимачната площадка, докато се е подготвяла за ролята си на съдебен лекар във "Vanishing".

Куриленко е от актрисите, които ви карат да чакате до средата на януари, за да я видите във феноменалния сериал на Ксавие Джаноли, чиито шест епизода трябва да бъдат излъчени от днес до средата на ноември, а останалите шест - в началото на следващата година. Олга обаче се появява едва в седмия.

Снимка: Getty Images

Тези, които са нетърпеливи, няма да останат разочаровани: тя, както и партньорите ѝ, е очарователна, хипнотична, а също и плашеща, защото играе спътница на един от подбудителите на "аферата на века" (в ролята Нилс Шнайдер).

"Жена, която обича опасностите, авантюристка, която преследва блясъка, вниманието и външността, която е част от днешния свят, в който броят на последователите е по-важен, отколкото си мислите", казва тя.

Снимка: Getty Images

Олга Куриленко е преди всичко човек, който знае какво иска. Красивата актриса здраво е стъпила на земята. Натурализирана украинка от френски произход, тя дебютира през 2005 г. в "L'annulaire" на Диан Бертран, великолепен първи филм, адаптиран по японски роман. Решена да стане международна актриса, тя наивно заминава за Съединените щати с DVD с първия си опит под мишница, за да си намери агент.

"Те дори не искаха да видят филма", спомня си тя. Накратко, тя удря главата си в стена. Вратата й отваря "Hitman" на Ксавие Генс, продукция на Люк Бесон. След това идват "Quantum of Solace" в ролята на момиче на Джеймс Бонд, "Oblivion" с Том Круз, "Les Traducteurs" с Ламбер Уилсън и...

"D'argent et de sang" - маратонски снимки, опечалени от смъртта на Гаспар Улиел. "Бяхме съсипани - спомня си тя, но трябваше да продължим, да доведем това приключение докрай. Трябваше да заснемем отново сцените с Нилс Шнайдер, който беше фантастичен".

Това е добре, защото екранната двойка спори много и можем да се посмеем на това. Освен това Куриленко е от хората, които харесват хубавите дрехи, и с удоволствие би запазила някои от тоалетите на героинята си, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

"За съжаление, те бяха твърде скъпи! Но най-вече моят любовник, учен математик, искаше да ги занеса вкъщи! Човек с вкус. И той няма да бъде разочарован, когато в края на годината види любимата си в "Boudiqua, queen of war", женската версия на "Гладиатор" и "Смело сърце". Заглавието казва всичко: Олга е кралица, воин и майка (в реалния живот тя има 5-годишна дъщеря). Жена, която не приема "не" за отговор!", завява тя.