Съпругата на Доналд Тръмп няма да посрещне следващата първа дама в Белия дом, съобщава Си Ен Ен. Това е едно от последните задължения на съпругите на президентите, но Мелания дори не е разговаряла с Джил Байдън. 

Тежък характер, обида или просто следва съпруга си? 

Мелания Тръмп се обърна със специални благодарности към всички американци в последната си реч. Във видео, което сподели в Туитър и Инстаграм, тя описа работата си досега като "най-голямата чест в живота ми". В последното си обръщение към нацията в качеството си на първа дама Мелания сподели, че много американци са я вдъхновили с добротата и милосърдието си. Благодари и на всички военнослужещи, които "всеки ден и всеки час стоят на пост, за да защитят обществото". 

Мелания Тръмп подчерта, че когато нещо се върши със страст, винаги дава добри резултати. Но също така припомни, че за насилието никога няма да има оправдание. 

Тя обаче получи доста критични коментари за това, че не е организирала на следващата първа дама - Джил Байдън, традиционната разходка из Белия дом и че въобще не се е свързала със съпругата на бъдещия президент на САЩ. 

Мелания Тръмп е отказала да помогне на Джил Байдън да се запознае с новото място, което ще обитава. Не се е свързала с нея, нито си е преместила вещите от работния офис. 

Доналд и Мелания Тръмп ще напуснат Белия дом и ще се преместят във Флорида. Тръмп ще стане първият президент за 152 години, който няма да присъства на въвеждането в длъжност на своя приемник, подчертават различни издания.

Снимка: Getty Images

А помните ли как постъпи Мишел Обама?

Поведение на Мелания е съвсем различно от взаимодействието, което й оказа Мишел Обама при смяната на президентите Барак Обама - Доналд Тръмп. Тогава бившата първа дама в продължение на няколко седмици поддържаше пряк контакт с Мелания Тръмп преди встъпването в длъжност на съпруга й. 

"Ние със съпруга ми бяхме инструктирали персонала да направят това, което Джордж и Лора Буш направиха за нас - да се държат уважително и безпрепятствено да предадат властта - един от отличителните знаци на американските демократи. Поканихме хората от изборния щаб на Доналд Тръмп в офисите ни и подготвихме за тях подробни записи, в които ги информирахме за всичко, което знаехме от последните години", написа тогава Мишел Обама.

Бившата първа дама призна, че не й е било леко да направи това: "Доналд Тръмп разпространяваше расистки лъжи за съпруга ми. Това не беше нещо, което мога да простя. Но заради Америка знаех, че трябва да проявя зрялост и да усмиря гнева си. Затова посрещнах Мелания Тръмп в Белия дом, говорих с нея, споделих опита си, отговорих на всичките й въпроси - от засиленото вниманието, на което ще стане обект, до това как се възпитават деца в Белия дом."

Мелания - инат, благотворителност и скандални визии

В последната си реч Мелания подчертава, че и в бъдеще ще продължи да се занимава с благотворителност.

Един от последните й постове в Инстаграм профила й е видео, което показва участията й в различни събития с деца с различни потребности, заболявания или физически увреждания. 

Госпожа Тръмп е и единствената президентска съпруга, чийто роден език не е английският. Но владее добре 5 чужди езика. 

Тя остава и единствената първа дама, която е била модел на бельо. Медиите не пропускат факта, че 13 години преди да се запознае с един от най-влиятелните хора в Щатите, Мелания позира гола за френско списание. Така около нея винаги се търси пикантното. А тя, без да иска или не, даваше поводи да се говори за нея и в този контекст. 

Така например атрактивният й външен вид стана повод срещата с канадския премиер Джъстин Трюдо и целувката, която си размениха, да бъде разнасяна с много шеги в социалните мрежи.

Снимка: Getty Images

„Мелания и Джъстин Трюдо са чудесна двойка, но защо са дошли на Г-7 с родителите си?“ беше един от коментарите.

„Тръмп не трябва да строи стена с Мексико, а с Канада“ – написа пак тогава друг потребител в Twitter.

Мелания Тръмп винаги се появяваше на срещи и събития със забележителни тоалети. И ако някои от тях бяха много стилни, други бяха силно провокативни. На посещението си в британския кралски двор Мелания например стилистите й избраха тоалети на брандовете Burberry, Michael Kors, Dolce & Gabbana, Hervé Pierre, Dior, Celine, Hermès и др. И наистина очароваха всички с избора си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всички мероприятия, на които присъства първата дама на САЩ като официални вечери, разходки, чаени партита и делови срещи, изискваха различен тип аутфит и стилистите й трябваше внимателно да са си свършили работата в подбора на облекло. Мелания обаче имаше и доста скандални визии.

За среща с деца на мигранти например тя отпътува с яке с надпис „Наистина не ми пука“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Палтото й за 9400 долара, което тя облече по време на традиционната церемония, на която президентът помилва пуйка за Деня на благодарността, пък разгневи потребителите в социалните мрежи. Те се питаха дали изобщо е било нужно на този празник, в който се благодари за постигнатите неща през годината, Мелания да избере толкова скъпа връхна дреха. 

Критикувана и харесвана едновременно Мелания остави своя почерк в Белия дом. Вкусът й се отрази на начина, по който изглежда сега градината, както и на коледната украса в Белия дом. Тя направи редизайн на Розовата градина с нови насажденията, варовикови пътеки и технологични актуализации на пространството.

С последната коледна декорация на Белия дом пък отдаде почит към служителите на първа линия в борбата срещу коронавируса.