Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 г. в Ново Место в югоизточната част на Словения (тогава част от Югославия). Баща й се занимава с дистрибуция на коли и мотори от близкия завод, а майка й е шивачка, правеща модели за детски дрехи. През 1998 година започва да излиза с Доналд Тръмп, а през 2005 година се омъжва за него и става третата му съпруга. От 20 януари 2017 година е първа дама на САЩ.

2000 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


13 години преди да се запознае с един от най-влиятелните хора в Щатите, Мелания позира гола за френско списание. И до ден днешен остава единствената първа дама, която е била модел на бельо и е позирала гола за снимки. Противоречиви са и мненията за нея, защото съпругът й стои твърдо зад позицията си срещу мигрантите, а както знаем, тя самата е имигрирала в САЩ. Макар Мелания да владее добре 5 езика, тя е и единствената президентска съпруга, чийто роден език не е английският.

2003 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


47-годишната Мелания е с 27 години по-млада от Доналд Тръмп. Всяка нейна стъпка е изкъсо следена от медиите в САЩ – от модните й решения до позициите, които тя заема по отношение на важни държавни дела.
В галерията ни вижте как се е променила Мелания Тръмп от 1999 година насам.