Предизвикателството да облечем нещо различно от обичайния офис тоалет, така че хем да се придържаме към етикета, хем да изглеждаме различно и неподправено, не винаги се оказва толкова лесно.

Независимо дали трябва да ходите на работа в костюм, или пък работодателите ви са по-либерални, и вие спокойно може да сложите спортна фланелка в комбинация с деним, ние ви предлагаме четири оригинални идеи за стилно офис облекло, които ще ви придадат свежа и стилна визия:

#1 Ако работите в корпоративна среда

Добра идея е копринената или сатенена блуза, комбинирана с плисирана или права пола с дължина до коляното. За акцент и за да подчертаете женствеността си, сложете си сплетен кожен колан и дебела гривна на едната китка. 

#2 Ако работите в арт офис 

Може би сте графичен дизайнер или пък архитект? Удобен арт панталон на принтове в съчетание с фланелка на райета е вашият тоалет. Моделите са контрастни, но комбинацията им ще ви придаде подчертана арт визия. Завършете с мокасини и дънково яке. 

#3 Ако работите в областта на шоу бизнеса

Студиото ви е като втори дом. Дали сте в кино центъра, или в новинарския отдел, при всички случаи сте заобиколени с много техника. Процесът изисква динамика, бързина и гъвкавост. Удобни скини панталони в черно в комбинация от комфортна памучна риза е наистина чудесен избор. Завършете с черни маратонки, които ще придадат впечатляващо младежки, фешън и спортен вид на цялостната ви визия.

#4 Ако работите в училище

Вие сте учител и ежедневният ви гардероб най-вероятно изглежда така: дънки (ако приемем, че работите в училище, което позволява дънки), блуза и жилетка. За да изглеждате обаче наистина стилно и шармантно, навийте ръкавите на ризата или блузата до лактите, а около врата увийте феерично малко цветно шалче – перфектна комбинация за всякакъв училищен и извънучилищен повод.