Певицата Талия Барнет, по-известна като Еф Кей Ей туигс, сподели, че е имала много неприятни преживявания, докато е излизала със звездата от поредицата „Здрач“ Робърт Патинсън. Тя разкри, че почитателките на актьора не са я одобрявали и много от тях са я атакували открито заради цвета на кожата ѝ.

Снимка: Getty Images

В радиоинтервю за BBC тя разказа, че постоянно е получавала расистки съобщения и обиди. „Той беше чаровният принц и според тях трябваше да е с някоя бяла и руса“, каза тя. Заради това чернокожата актриса често е била сравнявана с маймуна.

Ако например облечах червена рокля, пускаха снимки на маймуна с червена рокля, а ако ме снимаха да карам колело, веднага намираха маймуна, която кара колело.

Снимка: Getty Images

Това разбира се е отразило на самочувствието на младата жена, която по това време все още не е навършила 30 години.

Имало е период от 6 месеца, в който тя не е можела да се погледне в огледалото, без да мисли за себе си като за грозен човек: „Всеки път, когато видях своя снимка, си мислех, че приличам на маймуна и хората ще ме видят като маймуна. Чудех се как мога да прикрия тази прилика с маймуна.

Снимка: Getty Images

Днес Еф Кей Ей туигс е уверена във външността си, но си спомня със съжаление за времето, което е загубила, докато се е притеснявала как я виждат хората: „Не беше честно да ме карат да се чувствам неуверена и грозна. Дойде ми много. Този период ми дойде много.

Снимка: Getty Images

Певицата е англичанка по произход и идва от бедно чернокожо семейство от Челтнъм. Тя и преди е става жертва на подобни атаки. Когато започна да излиза с Патинсън, певицата сподели, че е отвратена от отношението към нея.

Самият Патинсън е говорил за атаките срещу приятелката си. През 2017 г. той каза: „Те са пристрастени към това да се опитват да причинят болка на някого. Това е една от най-трудните битки – срещу безлик враг.

Снимка: Getty Images

През 2017 г. Патинсън и Еф Кей Ей туигс се разделиха без много шум, но продължават да са в добри отношения. След него певицата започна връзка с актьора Шая Лебьоф, която завърши с публичен скандал и обвинения в сексуално насилие.