Били Айлиш сподели за трудностите, пред които е изправена заради синдрома на Турет, от който страда. Певицата гостува в новия сезон на шоуто на Дейвид Летърман "Моят следващ гост не се нуждае от представяне" на стрийминг гиганта "Нетфликс".

Основната тема на разговора беше животът с нервното разстройство синдрома на Турет, с което Били Айлиш е диагностицирано на 11-годишна възраст. Тя говори за диагнозата си през 2018 г., на върха на популярността си, когато феновете забелязаха някои необичайни моменти от поведението й на сцената, а певицата трябваше да обяснява какво се случва с нея.

По време на разговор с Летърман певицата получи тик - един от симптомите на вродено генетично заболяване. Страдащите от синдрома на Турет могат многократно да изпитват двигателни и звукови тикове през деня, пише още БГНЕС.

„Най-често реакцията на хората е смях, защото си мислят, че просто се правя на забавна. Това ме обижда невероятно”, признава певицата.

Според нея тиковете далеч невинаги са забележими, но са "много изтощителни" - например по време на разговор мускулите на челюстта или ръцете й могат да се схванат, но събеседникът няма да обърне внимание на това.

„Ако ме снимате дълго време, ще видите много тикове, коментира звездата пред журналиста. Тя няма нищо против да обсъжда проблема си публично, защото "това е интересна тема", а синдромът на Турет е много по-често срещан, отколкото може да изглежда:

„Смешното е, че от това страдат много хора, за които дори не бихте си помислили ”, каза Айлиш. Според нея сред колегите й в шоубизнеса има много познати със същата диагноза, но те не искат да привличат вниманието към своето разстройство.