"Не съм го виждала повече от 2 години, затова така се разстроих. Дори не знаех как изглежда" - Бесте Сабри в откровена изповед в "Търси се" този уикенд. 

Водещата на bTV била едва на 9 месеца, когато баща й заминава в Турция. По това време майка й е едва на 21 години.

Снимка: bTV Media Group

"Претърпяхме много препятствия с него в нашите отношения. Цял живот се опитваме да изграждаме мостове помежду си, които така и не се случиха!"

Снимка: bTV Media Group

Емоциите на Бесте Сабри определено са силни. Водещите на "Търси се..." за пореден път успяват да стигнат до най-тайните кътчета на своите гости и да стигнат до техни силни емоции. 

"Бесте Сабри е момиче, телевизионен водещ и журналист, който се наложи със своя професионализъм и красота от ефира на БТВ. Постоянно в публичното пространство обаче се задават въпроси Защо тя? Постоянно има писания за живота й на "звезда", които, както в повечето случаи, не отговарят на истината! Само ако знаете каква човешка история има това момиче! Потресаваща!"

Думите са Меги Димчева, една от водещите на формата. 

Бесте и майка й правят няколко опита да стигнат до Истанбул в онези трудни години. В Сирия и Египет обаче са предупредени, че могат да се озоват в затвора, което ги принуждава да се върнат.

При втория си опит стигат до летището в Истанбул, но там разбират, че имат черни печати в паспортите си.

Остават като заложници на летището цели 3 дни! 

Баща им не идва да ги види, което кара майка й да вземе едно от най-важните решения в живота си. 

Особено близки отношения обаче тя поддържа с дядо си. 

"Това е човек, когото страшно много уважавам и обичам. Той е отдал целия си съзанателен живот на това да бъде начален учител. Бих го нарекла човек енциклопедия. Знам, че винаги когато искам да избягам от забързания начин на живот града, мога да се настаня при него на село и да остана колкото искам."

Копнеж й да се развива я отвежда до стажант репортер в Би Би Си! След тогава се връща в България.

"Историята на Бесте показва, че нищо не е такова, каквото изглежда! Всеки човек крие своя житейска драма, която е много, много дълбока!" - допълва водещата на "Търси се". 

Вижте първите й думи, след като спечели наградата "Жена на годината" в категория "Медии.