Бащата на Опра Уинфри - Върнън, е починал, съобщи в Инстаграм профила си прочутата телевизионна водеща. Смъртта му е настъпила само няколко дни след като Опра заяви, че семейството е успяло да почете баща ѝ.

"Вчера със семейството, заобиколило леглото му, имах свещената чест да видя как човекът, отговорен за живота ми, поема последния си дъх. Можехме да почувстваме как мирът влиза в стаята по време на кончината му", написа Уинфри в социалната мрежа.

Снимка: Getty Images

Върнън Уинфри е роден през 1933 г., пише още БГНЕС.

TMZ съобщи, че 88-годишният Върнън, който повече от 50 години е собственик и управител „Winfrey Barber & Beauty Shop“, е починал след битка с рака в петък вечерта.

По-рано тази седмица Опра Уинфри заяви в Инстаграм, че семейството е планирало изненадващо барбекю в задния двор "Ден на признателността за Върнън Уинфри", за да могат приятелите му да го отпразнуват, тъй като е бил болен. Баща ѝ е смятал, че това е трябвало да бъде празненство по случай 4 юли, казва тя във видеото.

Снимка: Getty Images

Опра Уинфри успя да превърне телевизионно токшоу в Чикаго в медийна империя, която се разшири с филмови продукции, списания, кабелна телевизия и сателитно радио, превръщайки я в една от най-богатите жени в света.