Опра Уинфри продуцира документален филм за Сидни Поатие, съобщава "Холивуд рипортър".

67-годишната американска ТВ водеща е изпълнителен продуцент на проекта за покойния актьор, по който работи повече от година. Режисьор е Реджиналд Хъдлин, пише БГНЕС.

Семейството на Поатие участва в документалния филм, който е съвместен проект с Harpo Productions на Уинфри и Network Entertainment за Apple Original Films.

Междувременно Опра Уинфри оплака загубата на "най-великия от Великите дървета" след смъртта на Поатие миналата седмица.

Актьорът от "Познай кой ще дойде на вечеря", който е първият чернокож носител на "Оскар" за най-добър актьор за работата си в "Lilies of the Field", почина на 94-годишна възраст, а Опра, която смяташе Сидни за приятел и ментор, му отдаде почит в Инстаграм профила си.

"За мен падна най-голямото от "Големите дървета": Сидни Поатие. За мен беше чест да го обичам като ментор. Той ми беше приятел. Брат. Довереник. Учител по мъдрост. Най-голямото, най-високото уважение и похвала за неговия най-величествен, благодатен, красноречив живот. Ценях го. Обожавах го. Той имаше огромна душа, която ще ценя завинаги. Бог да пази Джоана и прекрасните му дъщери", написа Опра в социалната мрежа.