Звездата от "Луди богати азиатци" и номинирания за „Оскар“ тази година „Всичко навсякъде наведнъж“ Мишел Йео получи критики заради споделянето на абзац, в който специално споменава Кейт Бланшет.

Кейт Бланшет е номинирана за „Оскар“ за ролята си на ексцентрична диригентка в „Тар“ и е основната конкурентка на Йео за главна женска роля.

Снимка: Getty Images

"Недоброжелателите биха казали, че изпълнението на Бланшет е по-силно - ветеранката в актьорското майсторство безспорно е невероятна в ролята на плодовитата диригентка Лидия Тар - но трябва да се отбележи, че тя вече има два Оскара. Трети може би би потвърдил статута ѝ на титан в бранша, но предвид обширното ѝ и несравнимо творчество, имаме ли нужда от още едно потвърждение?“, гласи абзацът. 

Кейт Бланшет е носителка на "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля за "Авиаторът" през 2005 г. и за най-добра женска роля за "Син жасмин" през 2014 г.

Снимка: Getty Images

В същото време за Йео наградата "Оскар" би променила живота ѝ: името ѝ завинаги ще бъде предшествано от фразата "носителка на Оскар" и би трябвало да доведе до получаването на по-важни роли, след като в продължение на десетилетие тя беше престъпно слабо използвана от Холивуд, пише още БГНЕС.

По въпроса журналистката Ива Диксит написа в Туитър: "Кой престараващ се от екипа за управление на социалните медии на Мишел Йео одобри този пост в Инстаграм? Моля, обяснете." 

Вижте повече за Кейт Бланшет в следващото видео: