"Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели още филмови награди, като беше обявен за най-добър филм на наградите "Независим дух" (Film Independent Spirit Awards) - една от последните големи холивудски церемонии преди наградите "Оскар" следващия уикенд, предаде АФП.

На церемонията, която се проведе в огромна шатра на плажа Санта Моника в Лос Анджелис, за да се отпразнуват нискобюджетните и среднобюджетните филми, фантастиката спечели във всички категории, в които беше номинирана.

Гласувалите присъдиха цели седем награди на филма, който беше направен за около 25 млн. долара и се превърна в най-големия хит на независимото студио A24 с глобален боксофис от над 100 млн. долара.

"Това е твърде много. Толкова сме щастливи!" - каза сърежисьорът Даниел Шайнерт, прибирайки последната награда за вечерта.

Мишел Йео получи награда за най-добро изпълнение на главна роля, а Стефани Хсу - за най-добро пробивно изпълнение.

Това е първата година, в която наградите "Независим дух" (Film Independent Spirit Awards) избират неутрални по отношение на пола актьорски категории.

"Мишел, ти победи куп мъже!" - крещеше Джейми Лий Къртис в кулоарите на пресцентъра.

Къртис беше единствената номинирана за филма, която не успя да спечели - загуби наградата за най-добро поддържащо изпълнение от колежката си Ке Хюй Куан.

Шейнерт и Даниел Кван спечелиха награди за режисура и най-добър сценарий, а филмът получи и награда за най-добър монтаж.

В абсурдната научнофантастична комедия Йео е в ролята на майка на китайско-американско семейство, собственичка на пералня, която в крайна сметка се бори със суперзлодей, обикалящ вселените, докато е подложена на данъчна проверка, пише още БГНЕС.

"Вие повярвахте в нас. Повярвахте в шедьовъра от Даниелс", каза Йео, обръщайки се към продуцентите от студиото.

"Моите момчета, благодаря ви, че написахте такъв невероятен сценарий, който ни даде възможност да бъдем тук, да бъдем видени, да бъдем чути." 

Вижте повече за наградите "Оскар" в следващото видео: