На 6 март (понеделник) от 21:00 ч. bTV Cinema ще подари на зрителите първокласно кино изживяване с премиерата на военната драма „1917“ на режисьора Сам Мендес.

Филмът има 3 награди и общо 10 номинации за "Оскар", както и две отличия “Златен глобус“.

В разгара на Първата световна война, двама британски войници - Скофийлд и Блейк - получават привидно невъзможна задача. В надпревара с времето, те трябва да прекосят вражеската линия, да навлязат дълбоко във вражеската територия и да доставят съобщение, което ще предотврати стотици войници, сред които е и родният брат на Блейк, да попаднат в смъртоносен капан, подготвен от германците, малко след като са се оттеглили към линията „Хинденбург“ по време на операция „Алберих“.


Сто години след края на тази война се връщаме на фронта с епичната военна драма - забележителна, едновременно красива и жестока история за приятелство, чест и жертвоготовност.

1917 (Великобритания, САЩ, 2019)
Жанр - военен, драма, исторически
Режисьор - Сам Мендес
Актьори - Дийн-Чарлз Чапман, Джордж Маккей, Даниел Мейс, Колин Фърт, Били Посълтуейт, Андрю Скот, Марк Стронг, Бенедикт Къмбърбач, Ричард Мадън и др.

Емблематичната кампания на bTV Cinema „Месец на Оскарите“ включва близо 60 отличени или номинирани от Академията за филмово изкуство заглавия. Филмовият канал на bTV Media Group ще представи ексклузивно и фаворита за тазгодишните награди с най-много номинации – цели 11 – „Всичко навсякъде наведнъж“ (2022 г.).