Българската публика ще има невероятния шанс да бъде част от най-грандиозното музикално и филмово шоу в света – "STAR WARS: Концертът". Мащабната продукция пристига у нас на 21 май 2016 г., а домакин ще бъде столичната зала "Арена Армеец".

Какво да очаквате от шоуто? Всичко, което би искал да види и чуе един истински фен на легендарната поредица. Оригиналната музика на Джон Уилямс изпълнена на живо от симфоничен оркестър и хор, на фона на специален монтаж, дело на LUCASFILM, с кадри от шестте оригинални филма от поредицата, съчетани с изключително светлинно, лазерно и огнено шоу.

"Създаването на музиката за филмите от поредицата "Star Wars" беше едно от най-вълнуващите преживявания в живота ми и съм изключително щастлив от предоставената ми възможност да подбера темите и да адаптирам музиката си за „Star Wars in Concert”. Гениалният монтаж на хората в LUCASFILM, които подбраха най-подходящите кадри от шестте филма, следвайки всяка моя нота, прави изживяването задължително за всеки фен на Междузвездни войни. Просто трябва да го видите на живо!", споделя Джон Уилямс, а Джордж Лукас добавя:

"Взехме основната тема на Star Wars, Джон я преправи малко, сглоби няколко нови елемента и започнахме да монтираме кадри от филмите спрямо тази музика. Преди да се усетим вече имахме час и половинa зрелище. Тук всичко се случва заради музиката, всеки кадър попада на точната нота, а не обратното."

Билетите за "STAR WARS in Concert" са в продажба, а първите 500 са на промоционална цена. Деца до 7 години влизат безплатно, а тези до 12 годишна възраст ползват 50% отстъпка.

Официални билетни каси: Арена Армеец, бензиностанции OMV, магазини Пикадили, Техномаркет, Технополис, На Тъмно, билетен център НДК и официалните каси на EVENTIM.BG. И нека силата бъде с вас!