Носителят на две награди "Грами" Шаги се присъединява към програмата на SPICE Music Festival.

Световноизвестният изпълнител се включва заедно със своята група и 90-минутно шоу в съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас и вече е ясно - за четвърта година Бургас ще бъде музикалната столица на България.

Фестивалът ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 г. на Пристанище Бургас.

Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за денсхол реге хитове, които взривяват световните класации и издържат изпитанието на времето – никой не ги прави по-добре от Шаги.

Той не слиза от музикалната сцена от момента, в който се е качил на нея с безапелационните си хитове “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”.

Роденият в Ямайка изпълнител успя не само да внедри комбинацията между денсхол и реге на челните места в класациите, но и да проправи пътя на изпълнители като Дрейк, Риана и Мейджър Лейзър.

Напълно заслужено Шаги получава седем номинации за наградите "Грами" и се преборва за две от тях – за най-добър албум през 1996 г. и най-добър албум през 2019 г. (за албума 44/876, в който си партнира с британската поп икона Стинг).

Издава 15 албума, от които продава над 30 млн. копия; има сертифициран диамантен албум - Hotshot (2000); шестнадесет сингъла в Топ 40 - девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до номер едно. И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото до момента не може да го спре да създава нова музика.

Снимка: Getty Images

"В последните си албуми умишлено се връщам към класическия Шаги – музика, която обединява хората по света", споделя реге иконата.

"Знаете какво ще се случи на 5, 6 и 7 август 2022 г. на Пристанище Бургас, нали? И аз също ще бъда там – очаквам ви на SPICE Music Festival!", заявява Шаги.

Но SPICE Music Festival се готви да ви предложи много повече - 20 световни изпълнители, две сцени и три незабравими дни, през които ще се върнете в безгрижието на 90-те, при това - на метри от морския бряг.