Роби Уилямс смята да покори Америка с биографичен филм. Въпреки огромния си успех в Европа и Азия, за музиканта е трудно да пробие на американския пазар.

Холивудските режисьори обаче имат големи надежди, че високобюджетният филм за него ще се окаже голям хит, какъвто беше случаят с "Бохемска рапсодия" и "Рокетмен" – историите на великите британски музиканти Фреди Меркюри и Елтън Джон.

"Създателите на филма смятат, че сценарият – по същество вълнуваща история на аутсайдер, катапултиращ се към славата – наистина ще стигне до хората. Дори и тези в Америка, които може да не знаят много за самия Роби Уилямс", казва източник пред чуждестранни медии.

Продуцент на филма ще бъде Майкъл Грейс, който беше изпълнителен продуцент на "Рокетмен", пише още БГНЕС.

Биографичният филм ще разказва за издигането му до славата с момчешката група "Take That", както и за успешната му солова кариера.

Певецът казва, че във филма, който е кръстен с работното заглавие "Better Man" по едноименната му песен, няма да се страхува да разкрие проблеми като пристрастяването към наркотиците.

"Не се страхувам да покажа своите човешки характеристики, които някои биха счели за лоши. Надявам се историята да разкрие кой съм и какъв съм", каза Роби Уилямс.