Нов литературен хит се задава на българския книжен пазар. На 24 юни 2014 г. излиза „Пророчеството на гарвана” - книга първа от тетралогията „Момчетата от академия „Алионби“. Авторът е едно от най-ярките имена в ърбън фентъзи жанра - Маги Стийвотър.

С поредицата си „Вълците от Мърси Фолс” („Тръпка“, „Копнеж” и „Завинаги”) американската писателка постигна страхотен световен успех, като романите й са продадени в над 1,7 милиона копия, а българските й почитатели все още помнят гостуването й у нас в края на 2010 г., когато Маги свири на българска гайда и игра хоро по време на „Карнавала на магическите светове”.


Новата й поредица „Момчетата от академия „Алионби“ дава сериозна заявка да се превърне в следващия й бестселър. „Това е най-амбициозният проект, с който съм се заемала, и това едновременно ме вълнува и ужасява, споделя Маги Стийвотър. От най-ранна възраст исках да напиша голяма фентъзи поредица – голяма по смисъл и сюжет, не по брой страници или брой книги. Исках да напиша епична история, разказана чрез интимните моменти и съдби на героите в нея. Първото ми вдъхновение за моите „гарванови” момчета бе крал Артур – винаги съм обичала легендите за него. А второто е тясно свързано с легендите за спящия крал. Има много такива легенди – включително и за Артур, за крале, герои и воини, които са заспали, а не умрели и чакат мига, в който страната им ще се нуждае от тях, и те отново ще се събудят”.

В „Момчетата от академия „Алионби“ Маги Стийвотър съчетава свръхестествена романтика с готически елементи. Редом с напрегнатия сюжет, изпълнен с митове и легенди, авторката създава вълнуващи образи и прекрасен, ярък и цветен свят. История за любовта, която може да те погуби или да те спаси. История за пророчество, което гласи: