Скоро се навършват осем години от смъртта на Уитни Хюстън. Тя не е забравена и песните ѝ продължават да се слушат, а съвсем скоро феновете ѝ ще могат да се докоснат до творчеството ѝ по-нов начин – певицата ще направи световно турне… като холограма.

Това звучи като сюжета на един от епизодите в последния сезон на „Черното огледало“, но не е художествена измислица. Зад проекта стои компанията „BASE Hologram“, които преди това върнаха от мъртвите и изпратиха на турнета Бъди Холи, Рой Озбърн и Мария Калас.

Концерт на холограмата на Рой Озбърн
Снимка: Getty Images

Обиколката на Уитни ще започне от Мексико на 23 януари догодина, след което ще продължи във Великобритания от 27 февруари до 10 март. Планирано е холограмата на Уитни да посети и други европейски градове, сред които Брюксел, Амстердам, Берлин, Виена, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Киев и Минск.

„Искаме хората да видят тази версия на Уитни, която вече познават, за да си припомнят защо тя е толкова значим музикант и изпълнител, написа главният изпълнителен директор на „BASE Hologram“ в прессъобщение. Надяваме се хората да преживеят момент, в който фантазията става реалност. Те трябва да отхвърлят недоверието си, защото когато повярваш, се случват невероятни неща.“

Снимка: Getty Images

След като приключи обиколката си в Европа, холограмата на Уитни Хюстън ще замине за Северна Америка, където турнето ѝ ще продължи.

Уитни Хюстън, която държи рекорда за най-награждавана певица на всички времена и има повече от 200 милиона продадени албума, почина през февруари 2012 година след свръхдоза кокаин. Тя има седем студийни албума и два саундтрака за филми. Уитни остава една от най-значимите певици на всички времена.