Младият екип, създател на уникалното издание „Българите! Забравените постижения”* – Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов – се завръщат на 8 май с нов проект.

В „Ние сме животните“ ще откриете историите на осем смели животни, вдъхновили някои от познатите ни анимации и доказали, че хората не сме единствените същества, които могат да изпитват емоции, да са смели и да носят добро.

Снимка: Сиела

Приключенските разкази са вдъхновени от реални герои и събития, а действието се развива по цялото земно кълбо: от алпийските преспи, през лондонските гробища, бруклинските гаражи, Галапагоските острови, чак до джунглите на Камбоджа. В главните роли ще срещнете кучета, прасета, костенурки, слонове и зверове като нас – хората. 

1 лв. от всяка книга отива за Организация за защита на животните „Четири лапи” и за операции на бездомни животни. Tака книгата ще се опита поне малко да допринесе за по-лек живот и за тях.

Снимка: Сиела

Впечатляващите илюстрации от Стен Дамянов и вълшебният дизайн и шрифт от Николай Манчев превръщат книгата в истинско удоволствие за малки и големи.

Ще бъдем с животните и от 19 ч. на 9 май в клуб „Терминал 1” на столичната ул. „Ангел Кънчев” 1, където проекта ще подкрепят съвременни просветители и дейци, Организацията за защита на животните „Четири лапи”, а специални гости ще бъдат NIYA & live band – „Гласът на България” Ния Петрова и бенд, които са ви приготвили специална изненада.

Очаквайте интервю с Делян Момчилов и Стен Дамянов, от които ще научим повече за „Ние сме животните“ преди официалната премиера на книгата!

----------

* „Българите! Забравените постижения” съдържа 50 вълнуващи истории за бележити българи:

Първата българка, обиколила света – Анка Ламбрева
Откривателят на Lactobacillus bulgaricus – д-р Стамен Григоров
Иноваторът и създател на първия български самолет – Асен Йорданов
Създателят на една от най-големите статуи на Леонардо да Винчи в света - Асен Пейков
„Банкерът на хъшовете“ - Димитър Горов
Един от най-богатите българи за всички времена - Пенчо Семов
и др.