Както вече знаем, всяка нова седмица е добра възможност да обърнем поглед назад, за да видим най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал и песни от Лана Дел Рей, The Weather Station, Run the Jewels, Джон Фрушанте и CARM + Джъстин Върнън от Bon Iver. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух!

Lana Del Rey - Let Me Love You Like A Woman

На 1 септември Лана Дел Рей заяви, че ще издаде парче, наречено "Let Me Love You Like a Woman". И стана точно така, както меланхоличната муза обеща. Това е първата песен от предстоящия албум "Chemtrails Over the Country Club" на садкор певицата, като самата тя каза, че студийният проект ще излезе на 5 септември, но до момента това не е станало… Е, докато чакаме поредния велик албум от Дел Рей, да се насладим на това как Лана пее "Нека те обичам като жена".

The Weather Station - Robber

The Weather Station, проектът на певицата и текстописка Тамара Линдеман, се завръща с нова песен - "Robber", като парчето идва с видеоклип, режисиран от самата Линдеман и заснет от Джаред Рааб. Това е първата нова музика за нея от едноименния албум "The Weather Station" през 2017 г., който сякаш се разписа като най-добрият в кариерата й досега - задължително чуйте първите три сингъла Free, Thirty и You and I (On the Other Side of the World).

Run The Jewels - Holy Calamavote

В нощта на 17 октомври Run the Jewels изпълниха концерта на живо RTJ4, излъчван в Adult Swim. Озаглавен "Holy Calamavote", той беше организиран, за да насърчи избирателната активност преди президентските избори в САЩ, до които буквално остават броени дни. Албумът RTJ4 вероятно е не само най-добрият в кариерата на Run the Jewels, но и за цялата 2020-а в музикалната индустрия - заряд, какъвто рядко може да бъде наблюдаван във времена на светкавично изстреляни рап кариери в SoundCloud.

John Frusciante - Brand E

Абстрактна сай-фай късометражка - това представлява видеоклипът към новата песен "Brand E" на Джон Фрушанте. Парчето е част от предстоящия му албум "Maya", който е зареден със силно електронно звучене. Заснемането на клипа се случва в Лос Анджелис - родния град на култовата рок група "Ред Хот Чили Пепърс", в която той е китарист в различни периоди - от 1988 до 1992, от 1998 до 2009 и от декември 2019 г. С Антъни Кийдис и компания Фрушанте е записал общо пет студийни албума.

CARM feat. Justin Vernon - Land

Тромпетистът и съосновател на yMusic CJ Camerieri се задава с дебютен албум под творческия псевдоним CARM, който ще включва записи със Суфян Стивънс, Джорджия Хъбли от Yo La Tengo и Ира Каплан, Mouse on Mars и Джъстин Върнън от инди рок бандата Bon Iver, който участва в парчето "Land".

Ето какво не пропускайте да видите и чуете от предходната седмица: