Всяка нова седмица представлява отлична възможност да обърнем поглед назад, за да видим най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от Мартин Гор от Depeche Mode, Крис Байо от Vampire Weekend, Bleachers и Брус Спрингстийн, Ив Тумор и Даяна Гордън, както и агентите от The Postal Service. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух!

Martin Gore - Mandrill

Мартин Гор от Depeche Mode обяви ново EP, включващо пет парчета - The Third Chimpanzee, което трябва да излезе на 29 януари от лейбъла Mute. Краткосвирещият албум на музиканта от култовата банда е оглавяван от песента "Mandrill", подкрепена от визуален клип. "Първото парче, което записах, притежаваше звук, който не беше човешки", казва самият Гор. Звучеше като от примати. Затова реших да го кръстя на маймуна - "Howler", допълва Мартин. После, когато дойде време да кръстя албума, си спомних, че четох книгата "Възходът и падането на третото шимпанзе" (The Rise and Fall of the Third Chimpanzee). Имаше смисъл да го наречем така, тъй като EP-то е дело на едно от третите шимпанзета", заявява той.

Baio - What Do You Say When I’m Not There?

Крис Байо от рок бандата Vampire Weekend обяви третия си самостоятелен албум "Dead Hand Control", като новината е подплатена с видеоклиповете към двата му нови сингъла - "Endless Me, End End" и "What Do You Say When I'm Not There?". Дългосвирещият студиен албум излиза на 29 януари от лейбъла Glassnote - като продължението на проекта "Man of the World" на Байо от 2017 г.

Bleachers feat. Bruce Springsteen - chinatown

Джак Антоноф, както е името на американския инди артист зад проекта Bleachers, се завърна с две нови песни: "chinatown", с участието на родения в Ню Джърси и израснал из прашните пътища на Америка Брус Спрингстийн, както и парчето "45". Видеоклипът на "chinatown", режисиран от Карлота Кол, се превърна в моментален фаворит на садкор кралицата Лана Дел Рей, която не спря да споделя възхищението си от работата на Антоноф и Боса.

Yves Tumor feat. Diana Gordon - Kerosene! (18+)

Ив Тумор пусна нов музикален видеоклип към парчето "Kerosene!", творческото му сътрудничество с певицата и композиторка Даяна Гордън. Видеото е режисирано от Коди Кричело, като хаотичните визии в клипа се фокусират върху любовен триъгълник. Или като самият Кричело го нарича: "най-горещият и най-гадният любовен триъгълник в онова, което е останало от Средна Америка". Резултатът наистина е един изпълнен с много страст и огън нецензурен клип, който освен 18+, не е подходящ и за гледане и от хора, които са чувствителни към сцени с кръв и насилие.  "Керосин!" е част от последния албум "Heaven to a Tortured Mind" на Ив Тумор. 

The Postal Service - Natural Anthem (Live)

Агентите от The Postal Service издадоха лайв албум, записите от който по-рано са били достъпни само в концертен филм от 2014 г. Албумът, който включва 15 парчета, е озаглавен "Everything Will Change", като ще бъде достъпен в стрийминг платформите на 4 декември от лейбъла Sub Pop. Песните са записани на живо в Гръцкия театър в Бъркли, Калифорния по време на турнето на групата през 2013 г. Кадрите от тези изпълнения са събрани за концертен филм през 2014 г., озаглавен "Всичко ще се промени" (Everything Will Change). Вижте как звучи и изглежда на живо техния "Естествен химн" (Natural Anthem), както и още в YouTube канала на бандата.