След като разбрахме, че есента встъпи в длъжност с доволно количество концерти, ето още няколко, които със сигурност си заслужават да се превърнат в част от вашата приятелска вечеринка:

Blu Mar Ten
Започваме с Drum and Jazz (4G) – фестивал, първоначално обявен като „пак партито” с Dub FX и после прераснал в… горното. Ben Stanford (както всъщност се казва пичът) прави много приятни и танцувални музики (често – на улицата и в импровизация само с глас, бийтбокс и 2 педала на лууп станция). Той промотира нещата си основно в социалните мрежи и ги предлага и безплатно. За партито в зала 3 на НДК ще е тук в компанията на приятелката си Flower Fairy. Тъй като това все пак е фестивал (макар и еднонощен), на 19 ноември (събота) ще имаме шанса да чуем още един много интересен  британски проект - триото Blu Mar Ten (с чисто нов албум, който препоръчваме горещо - името му е "Love is The Devil" - чуйте например това). Стартът е от 19:00, така че – бъдете готови със загрявката за купона от ранния следобед - събота е все пак.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos
Само няколко дни след това може би най-сетне ще послушаме B-Real – човекът с един от най-лесно разпознаваемите гласове изобщо. Той вече беше тук преди време, но на морето и не е ясно колко са успели да го видят, а всички знаем какво се случи с многочакания концерт на Cypress Hill, който трябваше да е във втората вечер на Loop Elevation – нищо. Та – време е за някакво подобие на реванш – датата е 25 ноември, мястото – Парти център 4 км., часът – 20:00. Както се казва на чист български език - B-there 4 B-Real!

Снимка: Светослав Вълчев
На 2 декември едни други звезди за родната сцена – Parov Stelar ще ни пробват за пореден път с въпроса суингъри ли сме или не сме. Според последните елеваторски данни – сме, ама защо пък да не се докажем още веднъж – месец-два-четири по-късно?  Те ще са тук на 2 декември – началото е обявено за 20:30, а мястото този път е по-подходящо за тропкащи обущенца – Централен военен клуб. Готови ли сте за танци?

Ако не ви се ще да слушате отново Parov (което не вярваме да е така, но все пак), но затова пък сте по-навити за "нещо-по-така" – френският Wax Tailor ще e в Sofia Live Club на 3 декември по покана на Reel Feel. Ако не сте слушали – в рекламата пише „музиката на парижанина е уникална смесица от хип-хоп и трип-хоп с помощта на силен инструментален пълнеж, вокални гостувания на разнообразни международни изпълнители и различни МС специалисти. Музиката му е като филм, на който той е режисьорът, управляващ семплите, а резултатът са парчета, които наподобяват творби на Кубрик, Дейвид Линч, Уди Алън и Хичкок.” На нас хип-хоп и трип-хоп ни е достатъчно инфо, за филмите си се грижим и сами. И все пак, за да е ясно – започва(ме) се в 22:00ч.

За финал още едно  декемврийско концертсъбитие с брит произход – The Cinematic Orchestra – при това – за първи път гости у нас. Като част от Ninja Tunes, основаната през 1997г. банда си е с типично за целия лейбъл докосваща едни особени душевни трели музика и не е нещо, което бихме пропуснали да чуем на живо просто така. Препоръчваме и вие да не го правите - те ще са в зала Универсиада на 17 декември от 19:00ч.