Пропуснахме ли да видим Мадона да играе главна роля в един от най-култовите филми на всички времена - "Матрицата"? Да, ако трябва да вярваме на Кралицата на попа, пише Consequence of Film.

По време на гостуването си в късното шоу на Джими Фалън певицата беше помолена да потвърди или отрече слухове, които се носят за нея през годините.

След като потвърди, че е отхвърлила ролята на Жената-котка в "Батман се завръща" (Batman Returns) и главна роля в "Стриптизьорки" (Showgirls), Мадона разкри и че е отказала роля в "Матрицата".

"Отказах и ролята в "Матрицата". Можете ли да повярвате? Идеше ми да се самоубия", казва Мадона.

"Това е един от най-добрите филми, които са правени някога. Частица от мен съжалява само за този момент в живота ми", допълва певицата.

Мадона не уточни коя роля й е била предложена в продукцията, но не е толкова трудно да се предположи, че вероятно става дума за тази на Тринити.

Емблематичната роля беше поверена на актрисата Кери-Ан Мос, чието изпълнение помогна за това лентата на Уашовски да се превърне в една от най-влиятелните научнофантастични саги на всички времена.