След като Барак Обама първо разкри любимите си филми и телевизионните предавания от 2020 г., бившият американски президент представи и плейлист с музиката, която обича да слуша през годината.

Както вече стана традиция, Барак Обама (но не без помощта на най-малката си дъщеря Саша) представи списък с любимите си песни за последните дванадесет месеца. 

Сред плейлистът на Обама, който включва 30 песни, се открояват "Kyoto" на Фийби Бриджърс и ремиксът на "Savage" на Бионсе и Мегън дъ Стелиън.

Също така виждаме сред любимите песни на Обама да присъстват "Can't Do Do It" на Waxahatchee, "Levitating" на Дуа Липа с участието на DaBaby, "Ghosts" на Брус Спрингстийн, "Goodbye Jimmy Reed" на Боб Дилън, "Love is the King" на Джеф Туиди и "The Climb Back" на Джей Коул.

Селекцията включва още "Franchise" на Травис Скот с участието на M.I.A. и Young Thug, "Nada" на Лидо Пимиента, "La Difícil" на Бед Бъни, "Blue World" на Мак Милър, "Mecca" на Spillage Village и "Better Distractions" на Faye Webster. 

Сред любимите филми на Обама виждаме силни заглавия като "Номадландия" (Nomadland), "Черното дъно на Ма Рейни" (Ma Rainey's Black Bottom) и "Бакурау" (Bacurau).

А сред предпочитаните телевизионни предавания на Обама виждаме хитове като "Дамски гамбит" (The Queen’s Gambit) и "Обадете се на Сол" (Better Call Saul). 

Вижте пълния списък с любимата музика, филми и ТВ предавания на Обама от списъците в Туитър постовете му, както и чуйте плейлист в Spotify с музикалния избор на Обама. 

Ако имате нужда от още добра музика от 2020-а, вижте и нашата селекция на топ хитовете от годината.