Франсис Макдорманд е безработна жена, която изследва сърцето на Америка и открива себе си, докато живее в своя микробус.

Всичко това виждаме в първия прекрасен трейлър на филма "Земя на номади" (Nomadland), който направи зашеметяваща премиера на международния кинофестивал във Венеция миналия септември.

Снимка: Searchlight Pictures

Филмът е режисиран от Клои Жао и трябва да излезе в кината на 19 февруари 2021 г. от киностудиото Searchlight Pictures. 

В първия трейлър на лентата виждаме трудното, но красиво пътешествие на Фърн (в ролята Макдорманд) - една 60-годишна жена, загубила всичко по време на Голямата рецесия.

Снимка: Searchlight Pictures

В търсене на работа и в по-висш смисъл в живота, Фърн решава да прекара следващите 12 месеца от живота си в изследване на Запада в САЩ, живеейки в своя ван.

Снимка: Searchlight Pictures

По време на пътешествието си Фърн се натъква на различни общности от хора - някои, които я приемат такава, каквато е, и други, които се опитват да я върнат към стария "статичен" начин на живот.

И в случай, че трогателната история на Фърн в търсене и откриване на себе си не ви е достатъчна, великолепните пейзажи, заснети във филма от Жао - мечтателни и медитативни, също си заслужават.

Снимка: Searchlight Pictures

"Земя на номади", в който участват още Дейвид Стратърн и Питър Спиърс, е базиран на едноименния роман от 2017 г. от Джесика Брудър. 

Снимка: Searchlight Pictures

След дебюта си на филмовия фестивал във Венеция, филмът спечели редица награди - като "Златен лъв" и наградата на Бостънското общество на филмовите критици.

Снимка: Searchlight Pictures

Това накара мнозина да смятат, че "Земя на номади" и Макдорманд ще бъдат големи претенденти за спечелване на "Оскар"-ите за най-добър филм и най-добра актриса в главна роля. 

Снимка: Searchlight Pictures

63-годишната Макдорманд вече има две награди на Академията - за най-добра актриса за ролята си във "Фарго" (1996) и за "Три билборда извън града" (2017).