По Коледа стават чудеса – магия се носи във въздуха, а хората стават по-добри… Една такава омагьосваща история, изпълнена с надежда и вяра в силата на доброто, разказва романът за деца „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ на младата дебютантка Стела Йосифова (издание на „Книги за всички“).

Майкъл Докърти е готов на всичко, за да спаси шоколадовата фабрика на прадедите си и да възвърне някогашния й просперитет. Изправен пред опасността да я загуби, той решава да открадне рецептата на най-популярния шоколад в света – Choco-Dreams. Двамата със сина му Даниел се отправят на север, към Лапландия, страната на Дядо Коледа, за да открият тайнствената фабрика, произвеждаща този шоколад…

Коя е Стела Йосифова?
Тя расте с огромна библиотека вкъщи, заемаща цяла стена, до тавана. Започва да чете приключенски и романтични книги, които я омагьосват. В училище няма усещането, че просто учи литература и философия. Тези предмети са нейната душа, неделима част от същността й.

Завършва журналистика в Бургаския свободен университет, а идеята за „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ й хрумва една зимна вечер, докато чака майка й да се прибере от работа, а на масата има една шоколадова вафла.

Романът е богато илюстриран от Антонина Бабукчиева.

Снимка: Книги за всички