"Как да запазим разума си във време на разединение" на турската писателка Елиф Шафак имаше своята световна премиера на 2 юли 2020 г.

В този завладяващ и окрилящ зов за съзнателен оптимизъм, номинираната за наградата "Букър" писателка и активистка Елиф Шафак се обръща към спомените си и се осланя на силата на преживени истории, които сближават.

Шафак уверява, че ако чуваме думите на другите, ние ще успеем да се погрижим за съхранението на демокрацията, емпатията и вярата в едно по-светло и по-разумно бъдеще. 

Всички ние сме слисани и объркани от заобикалящите ни събития – от несправедливостта, от страданията, от чувството за безконечна криза.

Как тогава да запазим и да се грижим за всичко онова в нас, което вярва и се уповава на нещо по-добро? Как да запазим разума си във време на разединеност? 

"Как да запазим разума си във време на разединение" е избор на Guardian за "Книга, която мотивира състрадание" (One of the Guardian's 'Best Books to Inspire Compassion‘), книга на месеца на Independent (One of Independent's Books of the Month), избор на Cosmopolitan за "Революционно четиво" (A Cosmopolitan 'Revolutionary Read‘).

Елиф Шафак е най-четената писателка на Турция, утвърден автор на 15 книги, сред които "Любов", "Копелето на Истанбул", "Чест" и "Трите дъщери на Ева". От издаването си в България през 2009-а, "Любов" продължава да присъства в класациите за бестселъри.

Творбите на Елиф Шафак са предевени на 48 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

"Как да запазим разума си във време на разединение" от Елиф Шафак излиза от издателство "Егмонт".