Страхотна новина за феновете на „Междузвездни войни“! Актьорът Юън Макгрегър ще изпълни отново ролята на учителя джедай Оби-Уан Кеноби, който е обучавал както Дарт Вейдър, преди да мине на тъмната страна, така и сина му Люк Скайуокър много години по-късно.

Първоначално студиото планираше да направи отделен филм, но заряза плановете, след провала на филма „Соло: История от Междузвездни войни“.

Снимка: Getty Images

Персонажът получи отделен сериал, който ще е част от оригиналните предложения на Дисни в новата им стрийминг платформа. Това е третият сериал за света на Междузвездни войни, който компанията обявява. Другите два ще бъдат сериалът „Мандалорианецът“, който ще разказва история от времето между шестия и седмия филм за света на „Междузвездни войни“, както и още един сериал, който ще ни даде повече информация за персонажа Касиан Андро, когото видяхме в „Rogue One: История от Междузвездни войни“.

Освен със сериали по „Междузвездни войни“, Дисни смятат да създадат и много ново оригинално съдържание по комиксите на Marvel. Вече са планирани сериали за героите Ястребово око, Локи, Алената вещица, Вижън, Соколът и Зимният войник.

Юън Макгрегър не е нов във все по-разширяващия се списък на големите холивудски актьори, които се снимат в сериали. През 2017 участва в сериала „Фарго“ в ролята на двама братя близнаци, за която получи „Златен глобус“ и беше номиниран за „Еми“.