Стрийминг услугата VOYO вече разполага с нова платформа, изцяло обновен дизайн и нови приложения за мобилни устройства и Android TV, за да предложи на потребителите неповторимо преживяване с любимите им заглавия навсякъде и по всяко време. Под мотото „Ти решаваш кога е твоето свободно време“ онлайн видео платформата на bTV Media Group предлага на своите абонати още по-богата селекция от заглавия в различни жанрове, любими и хитови сериали, детски филми и поредици, спортни предавания и събития на живо, концерти, риалити формати и развлекателни предавания, поднесени с още по-удобен интерфейс и усъвършенствани функции за персонализация.

На VOYO ще може да намерите и "Имало едно време..." (Once Upon a Time...) - френски образователен анимационен франчайз, създаден от Алберт Барие за неговото анимационно студио Procidis. Той е показван в 100 различни страни и 150 млн. видеокасети и DVD са продадени по целия свят, както и 250 млн. допълнителни книги. Има седем отделни серии, всяка от които се фокусира върху различни аспекти на знанието. Всички имат едни и същи основни герои в подобни архетипни роли. „Животът“ е единственият, който не представя децата като възрастни или юноши архетипове на споменатите герои, а като части от човешкия организъм. Повечето от сериалите са в жанра на документалния анимационен филм и преподават в експозиционен стил.

С подкрепата на Националния филмов център “Студио Змей” създаде прецедент в българската анимационна история и копродуцира легендарната образователна серия! Освен че сме копродуценти редом с утвърдените професионалисти от Procidis и Samka, “Студио Змей” анимира  13 епизода, или общо 90 минути анимация,  създадена от български художници.

А сега нека ви запознаем с каква е хронологията в "Имало едно време"!

Имало едно време… Човек

Първоначално произведена през 1978 г., тази поредица е оригиналната поредица от франчайза, описваща в детайли цялостната история на човечеството. Режисиран е от Алберт Барие.

Имало едно време… Космос

Продуциран през 1982 г., този сериал беше научнофантастично продължение на последния епизод на Man, който беше футуристичен по обхват. Последните шест епизода от тази серия бяха направени във филм, озаглавен Отмъщението на хуманоидите. Режисиран е от Алберт Барие.

Имало едно време... живот

Произведен през 1987 г., този сериал се фокусира върху функционирането на човешкото тяло и показва децата като архетипове на различни части на организма (клетки, бактерии и т.н.). Режисиран е от Алберт Барие.

Имало едно време… Америка

Произведен през 1992 г., този сериал се фокусира върху историята на американския континент чрез всичките му селища и техните исторически събития. Режисиран е от Алберт Барие.

Имало едно време… Откривателите

Произведена през 1994 г., тази поредица се фокусира върху различни мислители и изобретатели през цялата история, от древните китайци, през Хенри Мореплавателя, Йоханес Гутенберг, Леонардо да Винчи, Галилео Галилей, Исак Нютон, Мария Кюри, до „утре“. Режисиран е от Алберт Барие.

Имало едно време... Изследователите

Произведена през 1997 г., тази поредица се фокусира върху различни изследователи, от „Първите навигатори“, през Васко де Гама, Кабеса де Вака и Александър фон Хумболт, до експедицията на Люис и Кларк и Александра Дейвид Нийл. Беше, както всички сериали преди него, режисиран от Алберт Барие.

Имало едно време… Планетата Земя

Произведена през 2008 г., тази серия се фокусира върху опазването на природната среда и предупрежденията за глобалното затопляне, парниковия ефект, замърсяването и други. Включва много различна анимация в сравнение с по-ранните серии. Това беше последният филм, режисиран от Алберт Барие, и последната серия от франчайза до момента. Този сериал е издаден в дублирани версии на английски, фински, холандски, немски, полски, румънски и унгарски.

Поредицата "Имало едно време…" илюстрира различните теми (изброени по-горе) от гледна точка на група, която винаги е съставена от подобни повтарящи се фигури, които представляват различни архетипни роли - общо 13.

А сега е време да ви срещнем и с главните герои в "Имало едно време..."! >>>