След като преди 20 години Хоакин Финикс изигра ролята на римския император Комод в исторически епос „Гладиатор“ на Ридли Скот, носителят на „Оскар“ и знаменития режисьор отново се захващат с историческа лента. Този път актьорът, който преди няколко седмици стана татко на момче, ще изпълни ролята на друг, дори по-важен за историята владетел – Наполеон.

Наполеон Бонапарт
Снимка: Getty Images

Заглавието на предстоящия филм ще бъде „Kitbag“ (Войнишка раница), което идва от популярния израз, че всеки редник носи в раницата си маршалски жезъл. Филмът ще проследява житейския път на Наполеон Бонапарт, който от дребен аристократ успява да се издигне до император на Франция и се превръща в един от най-добрите пълководци в историята на света.

Ридли Скот
Снимка: Getty Images

В момента Ридли Скот работи по друг исторически филм, озаглавен „Последният дуел“, в който участват Мат Деймън и Адам Драйвър.

Гладиатор
Снимка: Getty Images

Предишното участие на Хоакин Финикс, който в момента работи по филма „C'mon C'mon“, във филма на Ридли Скот му донесе номинация за наградата „Оскар“ – една от 12-те номинации на превърналия се в класика филм. В крайна ‚Гладиатор“ спечели 5 от наградите, включително за главната роля н Ръсел Кроу, но не успя да донесе статуетка на Хоакин Финикс и на самия Ридли Скот.

Хоакин Финикс
Снимка: Getty Images

Финикс спечели първия си „Оскар“ в началото на тази година за филма „Жокера“. Лентата на Тод Филипс беше толкова успешна, че вече се говори за продължения.