Лятото е тук, а с него идва и времето за ваканция, плаж, море и вълнуващи събития.

Един от най-красивите и оживени градове на българското Черноморие, Бургас, се превръща в истинска феерия от културни мероприятия и фестивали, които ще оставят незабравими спомени у всички отпускари.

Лятото в Бургас е повече от просто ваканция на плажа. То е време на културни и музикални фестивали, спортни събития и незабравими приключения. Със своите тематични уикенди, концерти и фестивали, морският град обещава да бъде център на забавления и култура през лятото на 2024. Готови ли сте за лятното приключение в Бургас?

Събрахме списък с едни от най-яките събития, които си струва да посетим през юли, ако се намирате по южното ни Черноморие.

ТЕМАТИЧНИ УИКЕНДИ: РЕТРО, ДЖАЗ И КИНО
Един от символите на лятото в Бургас са тематичните уикенди, които ще се провеждат всяка седмица до септември. Първият уикенд на юли ще бъде посветен на ретро културата.

На 6 юли, алеята пред Експозиционен център „Флора“ в сърцето на Морската градина ще оживее с традиционния ретро парад. Повече от 150 класически автомобила и мотоциклети от България и съседните страни ще бъдат изложени, готови да впечатлят посетителите със своето бляскаво присъствие и уникален стил.

От 11 до 13 юли, джаз вълната ще залее морския град с единадесетото издание на музикалния фестивал „Джаз Бургас“. Уютния двор на Експозициония център, на сцената ще се съберат някои от най-добрите джаз изпълнители, които ще създадат магията на лятната нощ с мелодии и ритми.

За киноманите, деветият Международен филмов фестивал Бургас ще се проведе от 19 до 25 юли. Фестивалът ще предложи богата програма с множество филмови прожекции и съпътстващи инициативи, които ще удовлетворят и най-изискания вкус.