Три тренда, които ще са особено актуални това лято. Става дума за почивка, красота и хранене. Три различни области - една и съща лудост. И трите са с уелнес цел - да се почувствате по-добре, отпочинали, себе си. В коя откривате себе си?
Гушкане на крави
Тази уелнес процедура се предлага планинската ферма в северната част на щата Ню Йорк Mountain Horse Farms. Струва $70, а сесията е 60-минутна. Кравите имат телесна температура, която е малко по-висока от тази на хората, а сърдечната им честота е по-ниска от нашата. Гушкането на крави действа релаксиращо. Според PubMed, има доказателство, че хората могат да намалят нивата на стреса, когато са в близост до животни. Собствениците на фермата споделят, че животните усещат какво се случва вътре в човека, дали е щастлив, тъжен, притеснен или развълнуван, при това без да го осъждат. Терапията може да помогне за изграждане на самоувереност и за преодоляване на страхове.
Big Bush
Разкошът на този нов тренд идва от това да бъдеш жена, която обича и се грижи за всички свои части. С други думи - вагината е нещо красиво.
Вече има специална гама продукти, предназначени за поддържане на окосмяването между краката на жената. Да се грижиш за себе си не означава само да оформяш веждите, да лакираш ноктите и да нанасяш слънцезащита на деколтето. Вниманието към вагината не се свежда само до балансирано рН. Жените започват да показват космите на тялото си все повече и това се отразява в рекламите и комуникационните стратегии. Ако преди това е било приемано за тема табу, то сега свободата в това отношение е много по-голяма. От кампанията Project Body Hair на марка Billie до реклама на Adidas с жена с космати крака - марките все повече се ориентират към това жената да е красива в своята естественост.
Карфиолена мания
Ядете ли карфиол? Туршия, заедно с моркови и домати, е най-разпространеният начин за консумиране на карфиол в България. Манията по карфиола обаче се засилва и той се консумира в много и различни варианти - основа за пица, допълнение към ориз или ризото, пюре. От него вече се правят сирене, бисквити, гевреци, чипс и крекери. Той е един от най-добрите приятели на вегетарианците.
Все по-нарастващата популярност на растителни, безглутенови и нисковъглехидратни диети е основна причина за високото търсене на т.нар. "алфа-брашна". Карфиолът е чудесен избор за хора, които са диабетици или избягват рязкото скачане на гликемичния индекс. С брашно от карфиол спокойно може да си приготвите пици, хляб и ориз, без да променяте нивата на кръвната си захар.