Новите филми за "Хрониките на Нарния" намериха своя режисьор - Грета Гъруиг ще оглави известната фентъзи адаптация, която ще се излъчва по "Нетфликс".

"Нетфликс" купи правата за поредицата през 2018 г. и сега известната епична фентъзи поредица "Хрониките на Нарния" на К.С. Луис се подготвя да бъде пренесена отново на кино. Проектът трябваше да бъде спрян след пандемията от коронавирус. След съобщението, че Матю Олдрич, сценаристът на анимацията "Коко", е написал сценария, нова информация за продукцията не се появи.

Американската актриса и режисьор Грета Гъруиг се прочу с филма "Барби" с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли. Гъруиг, която е сценарист и режисьор на филма „Lady Bird“, ще внесе нова перспектива във филмите за "Хрониките на Нарния".

Все още не е ясно коя книга от "Хрониките на Нарния" ще бъде тема на филма. Историята "Лъвът, вещицата и дрешникът" е най-адаптираното произведение от поредицата. През 1967 г. е адаптирана за телевизията, а през 1979 г. - за анимация, а първите четири книги от поредицата "Хрониките на Нарния" са пренесени на кино в игрален вариант, пише още БГНЕС.

Вижте повече за "Хрониките на Нарния" в следващото видео: