Християнският фестивал “Мост на Небесата” започна на 7 юни край скалното образувание „Божият мост“, при врачанското село Лиляче, съобщават от Община Враца. Фестивалът е по случай Възкресение Христово, Възнесение Господне и Петдесетница. Организатор е Фондация „Нашият дом е България".

Участват близо 30 индивидуални изпълнители, групи и хорове от цялата страна. Те представят тържествени църковнославянски песнопения, фолклорни песни, класическа музика, текстове от Свещеното писание и слова на светци.

На 7 юни вечерта на сцената бяха Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Нели Андреева, класическият ансамбъл „Кварто“ и приятели, Емил Калев, Пламен Мирянов, жената каучук Сирма Добрева и др.

През втората вечер, 8 юни, специален гост ще е Владимир Ампов-Графа, а публиката ще види изпълненията и на Маргарита Хранова, „100 каба гайди“, Прабългарска школа за оцеляване “Багатур“ и др.

През съботния ден организаторите са се погрижили на поляната пред пещерата да има фермерски базар, книги на християнска тематика, занимания по езда, стрелба с лък, изложба.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за концертите, ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в учебната програма на българските училища, съобщиха от Община Враца, уточнявайки, че билети могат да се купуват и на място.