Една от най-влиятелните фигури в шоубизнеса в България – ГРАФА, се завръща на треньорския стол в предстоящия сезон 11 на „Гласът на България“ по bTV.

Изключително успешен, талантлив, продуктивен и обичан певец, композитор, автор на текстове и музикален продуцент, след четири страхотни сезона в шоуто и една победа в сезон 6, ГРАФА се впуска отново в търсене на новия „глас на България“ – тази есен по bTV.

"През всичките тези години съм следил с голямо вълнение какво се случва в „Гласът“. Шоуто е част от моя личен и професионален път, и имам усещането, че никога не съм излизал от него. Бил съм треньор, гост-треньор, пял съм на финалите в подкрепа на участници и съм се вълнувал истински как се развиват те в предаването, а и след това“, казва изпълнителят и продължава:

„Нямам търпение да се срещна и със звездните ми „колеги-конкуренти“, които ще заемат съседните треньорски кресла, а да не забравяме и музикантите от бенда на шоуто – едни от най-добрите! Заради всичко това, с ръка на сърцето мога да кажа, че с огромно нетърпение и с нови сили се завръщам в най-доброто музикално шоу в България!", споделя ГРАФА преди старта на снимките на новия сезон.

Дългогодишната и супер успешна кариера на ГРАФА включва 15 албума, над 50 награди, 40 номер 1 сингли, над 90 видеоклипа и безброй разпродадени концерти. Той е първият български поп изпълнител с концерт на Националния стадион „Васил Левски“, където представи невиждан музикален спектакъл пред над 20 хиляди души.

С огромния си опит и като треньор в световноизвестния музикален формат, с нюх към таланта и победата, ГРАФА определено ще бъде отличен пример, стимул и вдъхновение за тазгодишните участници, готови да превземат голямата сцена на „Гласът на България“.

Преди броени дни изпълнителят представи новата си песен “Burnout” със закачливо видео към нея, а по-рано тази пролет получи и първата си номинация за АСКЕЕР - за театрална музика, за спектакъла „ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ“ на Младежкия театър.

През март ГРАФА представи концертния филм „Мечтите се сбъдват“, проследяващ подготовката за грандиозния му концерт на Националния стадион, а това лято, наред със снимките за новия сезон на „Гласът на България“, той ще зарадва феновете си с “Най-щастливото турне” това лято в пет големи български града. 

То ще стартира от Стара Загора на 28 юни, следват Русе – 18 юли, Летните театри във Варна и Бургас съответно на 28 и 30 юли, а закриващо шоу в Античния театър в Пловдив на 11 август.