Гай Ричи отново ще работи с Джейсън Стейтъм след близо 15-годишна пауза, като е било необходимо само двуминутно телефонно обаждане, за да може британският режисьор да представи идеята на екшън звездата за новия си филм "Човешки гняв", пише Ройтерс.

В мрачния трилър ролята на Стейтъм е на мистериозен самотник "Х", който започва работа в охранителна фирма, чиито бронирани коли, превозващи ценности, напоследък са обект на смъртоносни въоръжени грабежи.

С продължаването на атаките скоро се оказва, че "Х" не търси стабилната заплата от работата, а по-скоро е опитен стрелец, търсещ отмъщение заради лична трагедия.

Снимка: Getty Images

Стейтъм работи като модел, когато Ричи за пръв път го ангажира във филма си "Две димящи дула", който дава тласък на звездната му кариера в киното. Двамата работят заедно и по още два филма на Гай Ричи - "Гепи" през 2000 г. и "Револвер" през 2005 г.

Въпреки 16-годишната творческа пауза между двамата приятели, Стейтъм казва: "Единствената разлика е, че сме малко по-възрастни и малко по-закръглени... Той ми се обади, за да сподели идеята, която имаше. Хареса ми и побързах да кажа "да".

Снимка: Getty Images

"Стямах, че това ще бъде идеалната история за Джейсън, както и да се съберем отново. Това не е забавен филм. Темата е сериозна, има много насилие и агресия. Но смятах, че ще бъде идеалната роля, която Джейсън да поеме", казва Ричи.

В "Човешки гняв", който излиза в кината в САЩ на 7 май, ще участват още Джош Хартнет, Скот Истууд, Анди Гарсия, Еди Марсан и Холт Макалъни, a рапърът Пост Малоун ще се включи с камео роля.